ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στα κλειστά σύνορα στον βράχο της Ακρόπολης

Συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στα κλειστά σύνορα στον βράχο της Ακρόπολης
Facebook Safe passage - stop wars

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την προσφυγική κρίση πραγματοποίησε η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage, η οποία ανήρτησε πανό με σύνθημα "κανένας πρόσφυγας μόνος του" στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενάντια στα κλειστά σύνορα.

Το Safe Passage-Stop WARS είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει στον πανευρωπαϊκό συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και σύγκρουσης με τη λογική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού.

IMG 8626

ΠΗΓΗ: Facebook Safe passage - stop wars

“Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρωτοβουλία.

“Με ευθύνη κυρίαρχα των χωρών του Βίζενγκραντ, η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε μια Ευρώπη-φρούριο που αντί να σέβεται και να υλοποιεί τις συμφωνίες που η ίδια διαμόρφωσε τις καταπατά και τις κουρελιάζει.

Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που είναι πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο προχωράει σε επαναπροωθήσεις προσφύγων, κλείσιμο συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους ενώ τοποθετεί και το διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν ως κομμάτι της λύσης”, σημειώνεται ακόμα και επισημαίνεται:

“Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια Ευρώπη - Φρούριο και σε μια Ευρώπη που θα σέβεται τους πρόσφυγες και θα αναδείξει τον ανθρωπισμό ως απάντηση σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Να μην γίνει κανονικότητα η εικόνα στην Ειδομένη, τα συρματοπλέγματα στα ευρωπαϊκά σύνορα. Να μην αφήσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό να γίνει ευρωπαϊκή πραγματικότητα”.

“Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει την συνθήκη της Γενεύης και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη-Ισότητα-Δημοκρατία”, καταλήγει η πρωτοβουλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ