ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση για τη μικρή Μελίνα που πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας

Σήμερα η απόφαση για τη μικρή Μελίνα που πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη που έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου που κλήθηκε να αποφασίσει στις 23 Φεβρουαρίου για το εάν θα κάνει δεκτές ή όχι τις δηλώσεις εξαίρεσης των δύο εκ των τριών πραγματογνωμόνων, διατήρησε τους διορισθέντες πραγματογνώμονες στα καθήκοντα τους, απορρίπτοντας το αίτημα αυτοεξαιρέσεως, θεωρώντας ότι οι επικαλούμενοι λόγοι προϋπήρχαν του διορισμού τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς οι οποίοι είχαν οριστεί από το δικαστήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα είναι παρόν και ειδικός εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής.

Οι δύο γιατροί, ζήτησαν από το δικαστήριο την εξαίρεσή τους καθώς η πλευρά της πολιτικής αγωγής άφησε αιχμές για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μαζί με την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος.

Η Μελίνα Παρασκάκη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η ανάρτηση του πατέρα

Ο πατέρας της Μελίνας, Μανος Παρασκάκης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει στην επικείμενη απόφαση λέγοντας:

«Δυστυχώς η άλλη πλευρά αν και δε το συνήθιζε, το τελευταίο καιρό έχει προβεί σε αναρτήσεις που λοιδωρούν τους δικηγόρους μου, τη τεχνική μου σύμβουλο κι αυτήν ακόμα την οικογένειά μου, μιλώντας αρχικά για την αποζημίωση που ζητάω,
μια κι αυτό δυστυχώς είναι το κόστος για τη ζωή ενός παιδιού...
Μια άλλη πλευρά που δεν σεβάστηκε δυο γονείς που σέρνονται ξανά και ξανά στα δικαστήρια ζώντας κάθε φορά τα τραγικά γεγονότα που τους στέρησαν ένα υγιέστατο παιδί, αλλά έφτασαν στο σημείο να πουν μες στο δικαστήριο: "εντάξει πέθανε ένα παιδί αλλά ας τελειώνουμε, κουραστήκαμε".
Ελπίζω οι δικαστές να λάβουν υπόψη τους τη πρόταση του Εισαγγελέως που είναι καταπέλτης για τη κατηγορούμενη και την καθυστέρηση που έδειξε στην αντιμετώπιση του περιστατικού του βρογχοσπασμού κι όχι της αλλεργικής αντίδρασης όπως ισχυρίζονται».

Στην ανάρτησή του ο πατέρας ευχαριστεί επίσης τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τη στήριξη: «Κάνουμε ότι μπορούμε για να μη ξανασυμβεί σε κανένα νοσηλευόμενο τέτοιο περιστατικό, ούτε παιδί ούτε μεγάλος, να χάσει τη ζωή του τόσο απλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ