ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Σεισμός Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην Ελασσόνα οι Γιατροί του Κόσμου

Στο μεταξύ, αποστολή στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Ελασσόνας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο οι Γιατροί του Κόσμου.

Συγκεκριμένα, εννιαμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους θα παράσχει άμεση βοήθεια και στήριξη στους κατοίκους, ενώ θα αποσταλούν και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, υποστρώματα, υπνόσακοι, κουβέρτες, ιατρικά και παραϊατρικά αναλώσιμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, η αποστολή θα κατευθυνθεί αρχικά στην περιοχή της Ποταμιάς και στα περίπου δέκα γύρω χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Νέοι σεισμογράφοι

Κι ενώ οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι, νέοι σεισμογράφοι τοποθετήθηκαν στην περιοχή του σεισμικού όγκου προκειμένου να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση του μετασεισμικού φαινομένου, όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Ο κ. Παπαζάχος συμμετέχει σε συνάντηση σεισμολόγων που πραγματοποιείται στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου για να εξετάσουν το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση μετέχουν μεταξύ άλλων ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ