ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας για τον Κουφοντίνα

Συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας για τον Κουφοντίνα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας για να αποφανθεί για το δεύτερο αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστηρίζει ότι το εν λόγω Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να κρίνει αυτό το θέμα, καθώς η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται σήμερα.

Σημειώνεται ότι με νέα ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, το Νοσοκομείο Λαμίας διευκρινίζει ότι λόγω της κρίσιμης κατάστασης του ασθενούς, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ «σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών»

Αναλυτικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ