ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Σύνταγμα: Επτά προσαγωγές - Μεταξύ αυτών και ο γιος του Κουφοντίνα

Ένταση στο Σύνταγμα: Επτά προσαγωγές - Μεταξύ αυτών και ο γιος του Κουφοντίνα
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο διαδήλωσης υπέρ του καταδικασμένου για τρομοκρατία και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Η αστυνομία προέβη σε επτά προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο γιος του πολυϊσοβίτη, Έκτορας Κουφοντίνας.

Στους προσαχθέντες αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο και για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Λόγω των κινητοποιήσεων, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστοί πέντε σταθμοί του Μετρό.

Ειδικότερα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και «ΣΥΓΓΡΟΥ -ΦΙΞ».

Οι συρμοί του Μετρό διέρχονται χωρίς, ωστόσο, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και, κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17Ν, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσει πορεία.

Ο καταδικασμένος για την 17 Νοέμβρη συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό, και χθες η υγεία του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, καθώς υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψή του, σε συμφωνία με την εισαγγελική εντολή προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε σήμερα πως ο εν λόγω κατάδικος «ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία να μην εφαρμόσει το νόμο ή να αλλάξει το νόμο. Η νομοθεσία σήμερα είναι πάρα πολύ σαφής: επιβάλλει στην πραγματικότητα τη μη παραμονή του κ. Κουφοντίνα και όσων είναι καταδικασμένοι σε κακουργήματα αυτού του είδους, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Υπάρχουν επιπλέον λόγοι που το επιβάλλουν και οι οποίοι έχουν να κάνουν με την αποφυγή συγχρωτισμού, άρα αυτή τη στιγμή ο κ. Κουφοντίνας προβάλλει ένα μη νόμιμο δικαίωμα», συμπέρανε κατ' αρχήν ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαιώνοντας πως αν υπάρξει αντίθετη απόφαση εκ μέρους του δικαστηρίου, «βεβαίως και η Πολιτεία θα συμμορφωθεί».

Τόνισε όμως και κάτι ακόμη: «στο πλαίσιο της επιείκειας την οποία ζητεί ο κ. Κουφοντίνας και φαίνεται να "αγκαλιάζει" η αντιπολίτευση, ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται έναντι πάντων. Εξαιρέσεις από το νόμο δεν μπορούν να γίνουν διότι αυτό ανοίγει ένα τεράστιο "παράθυρο", τον ασκό του Αιόλου, το να προβάλλονται εκβιαστικά αιτήματα εκ μέρους του καθενός», υπογράμμισε καταλήγοντας ότι «ο καταδικασμένος κ. Κουφοντίνας δεν έχει προβάλλει καμία μεταμέλεια σε ό,τι έχει πράξει, διότι στο τέλος της ημέρας η επιείκεια απαιτεί ένα επίπεδο μεταμέλειας για όσα εγκληματικά έχουν διαπράξει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ