ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα»: Στο ΚΥΤ Λέρου ο Σχοινάς με τον Μηταράκη

«Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα»: Στο ΚΥΤ Λέρου ο Σχοινάς με τον Μηταράκη
ΙΝΤΙΜΕ

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα έστειλε σήμερα, Σάββατο, από τη Λέρο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επιθεώρηση των δομών φιλοξενίας μεταναστών, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

«Σήμερα στην ακριτική Λέρο με τον Ν.Μηταράκη. Επίσκεψη στο ΚΥΤ, επιθεώρηση των έργων της νέας δομής που χρηματοδοτείται κατά 100%από την ΕΕ και θα λειτουργεί με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η σημαντική μείωση των ροών επιτρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σχοινάς.

Από πλευράς του ο κ. Μηταράκης αναφέρει, επίσης σε ανάρτησή του στο Twitter: «Επισκεφθήκαμε το ΚΥΤ Λέρου και έπειτα διαπιστώσαμε την πρόοδο των εργασιών για τη νέα κλειστή/ελεγχόμενη δομή στο νησί με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ελλάδα και Ευρώπη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης πορευόμαστε μαζί».

Υπενθυμίζεται ότι ενημερώνοντας χθες, Παρασκευή, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο του νέου Συμφώνου, καθώς η Ελλάδα αλλά και άλλες μεσογειακές χώρες αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου των ροών προς την ΕΕ.

«Το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση είναι μια αξιόλογη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο οι προτάσεις, δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανησυχίες της Ελλάδας», ανέφερε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.

«Η ισορροπία μεταξύ των υποχρεώσεων των κρατών-μελών και της επίδειξης έμπρακτης και αποτελεσματικής αλληλεγγύης προς τα κράτη-μέλη υπό μεταναστευτική πίεση δεν επιτυγχάνεται επαρκώς καθώς οι υποχρεώσεις είναι αυστηρές και λεπτομερείς, ενώ οι διατάξεις αναφορικά με την αλληλεγγύη έχουν λιγότερο δεσμευτικό χαρακτήρα», είπε αναφερόμενος στις διαφορές που εντοπίζει η Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ