ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Οι Γιατροί του Κόσμου στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Σεισμός Ελασσόνα: Οι Γιατροί του Κόσμου στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας
Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ξεκίνησαν από τις 6 Μαρτίου για την περιοχή της Ελασσόνας προκειμένου να υποστηρίξουν τους πληγέντες των πρόσφατων σεισμών που έγιναν στην περιοχή.

Εννεαμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από έμπειρα μέλη της οργάνωσης -ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι- αναχώρησαν για την περιοχή προκειμένου να προσφέρουν άμεση βοήθεια και στήριξη στους κατοίκους. Το κλιμάκιο θα μεταφέρει ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, οι Γιατροί του Κόσμου έστειλαν στην περιοχή σκηνές, υποστρώματα, υπνόσακους (sleeping bags), κουβέρτες, ιατρικά και παρα-ιατρικά αναλώσιμα κλπ. Τα μέλη της ομάδας θα εκτιμήσουν περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με στόχο την συνεχιζόμενη και στοχευμένη παροχή κατάλληλης βοήθειας, σχετικής με τις ανάγκες το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, θα παράσχουν επιτόπια ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. Γνωρίζοντας το αίσθημα του σοκ, της απώλειας και του φόβου που ανακύπτουν σε τέτοιες καταστάσεις, οι Γιατροί του Κόσμου είναι επίσης έτοιμοι να συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των συνανθρώπων μας βοηθώντας επιτόπου στην διαχείριση του θυμού και της αγωνίας όσων έχασαν τα σπίτια τους και αισθάνονται μια αναμενόμενη ανασφάλεια για το μέλλον.

Η αποστολή της Οργάνωσης θα κατευθυνθεί αρχικά στην περιοχή της Ποταμιάς και στα περίπου 10 γύρω χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Η γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, είπε μιλώντας στο CNN Greece, ότι τα χωριά που χτυπήθηκαν από το σεισμό έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και γι αυτό οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ξεκίνησε μια συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι».

«Εκτός από την διανομή ανθρωπιστικού υλικού παρέχουμε άμεση ιατρική φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη και ψυχολογική υποστήριξη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ