Κέρκυρα: Τραβήχτηκαν τα νερά και στο Ποντικονήσι
Ανανεώθηκε:
Το φαινόμενο της άμπωτης συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μετά το Καβουρι και τη Θεσσαλονίκη, έκανε την εμφάνισή του και στην Κέρκυρα.
Οι εικόνες από το Ποντικονήσι όπου η θάλασσα έχει εμφανώς υποχωρήσει είναι εντυπωσιακές, καθώς μας επιτρέπει να δούμε ό,τι συνήθως είναι καλυμμένο με νερό.
Το φαινόμενο της άμπωτης έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο επικείμενου σεισμού -ειδικά μετά τον ισχυρό σεισμό της Ελασσόνας-, ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.
«Ουδεμία σχέση» υπάρχει, διαβεβαίωσε ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει».
«Το φαινόμενο κρατά μερικές μέρες και μετά η θάλασσα επανέρχεται σιγά – σιγά στα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν έχει καμία σχέση με σεισμό και καμία με τσουνάμι» ανέφερε. Μόλις το φαινόμενο της άμπωτης κάνει τον κύκλο του, στα τέλη της εβδομάδας, τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, μέχρι την ευθυγράμμιση των πλανητών, οπότε και θα επαναληφθεί.
«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» δήλωσε στο Mega o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή της μόνιμης πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ
22:29
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για την πλήρωση θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ
22:20
Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα - Ένας αγνοούμενος
22:14
Οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με Καναδά και Μεξικό
22:12