ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Κυριακάτικη βόλτα στην Καστέλλα και το Μικρολίμανο με λιγοστή κίνηση λόγω των μέτρων

Πειραιάς: Κυριακάτικη βόλτα στην Καστέλλα και το Μικρολίμανο με λιγοστή κίνηση λόγω των μέτρων
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια διαφορετική εικόνα καταγράφει ο φωτογραφικός φακός στον Πειραιά εν μέσω νέων αυστηρών περιορισμών. Δείτε εικόνες από μια κυριακάτικη βόλτα στην Καστέλλα και το Μικρολίμανο με λιγοστή κίνηση, εξαιτίας της εφαρμογής των νέων μέτρων προς ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Tα νέα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη ισχύ έχουν τεθεί τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση έναντι της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς ειδκά για τα Σαββατοκύριακα εισάγονται νέοι περιορισμοί και αλλαγές στον τρόπο που μετακινούνται οι πολίτες, ειδικά σε ό,τι αφορά την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) στο 13033.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν εκ νέου στα δεδομένα του σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί μέχρι και τις 16 Μαρτίου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις θα είναι πλέον πολύ πιο αυστηροί.

Παράταση στο ωράριο μετακινήσεων κατά μία ώρα τα Σαββατοκύριακα

Το νέο ωράριο απαγόρευσης μετακινήσεων προβλέπει παράταση μίας ώρας πριν από την υποχρεωτική επιστροφή στο σπίτι.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα και διαρκεί έως τις 05:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το επόμενο πρωί.

Για όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Οι αλλαγές στα SMS: Τι ισχύει για τους κωδικούς 2, 3, 6 στο 13033

Οι σημαντικές αλλαγές στα SMS αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

  • Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ.), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ