ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή στα 33 της χρόνια η Έλλη Διβάνη του ομίλου ξενοδοχείων Divani

Έφυγε από τη ζωή στα 33 της χρόνια η Έλλη Διβάνη του ομίλου ξενοδοχείων Divani
trikalavoice

Μόλις στα 33 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Έλλη Διβάνη, κόρη του αείμνηστου Ερρίκου Διβάνη της αυτοκρατορίας των ομώνυμων ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλία. 

Η κηδεία της Έλλης Διβάνη, η οποία όσο βρισκόταν εν ζωή συνέχισε να διοικεί τις ξενοδοχειακές ειπιχειρήσεις της οικογένειάς της, θα γίνει αύριο Τρίτη 9 – 3 – 2021 στις 12:00 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Τα αποτελέσματα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να φωτίσουν τα αίτια του θανάτου της νεαρής κληρονόμου του οικογενειακού ομίλου.

Αφήνει πίσω τη μητέρα της Σοφία Θεοδοσοπούλου-Διβάνη, θείους και ξαδέρφια.

Η Έλλη Διβάνη επέλεξε να μην εμπλακεί στον ξενοδοχειακό όμιλο Divani, ήταν χαμηλών τόνων και απέφευγε τη δημοσιότητα. Αγαπούσε την τέχνη. Ζωγράφιζε πίνακες και σχεδίαζε γυναικεία κοσμήματα.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 9 – 3 – 2021 και ώρα 11.30 π.μ.

Η ιστορία των ξενοδοχείων Διβάνη

Ο όμιλος Διβάνη είναι από τους πιο ισχυρούς τουριστικούς ομίλους της χώρας και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Το ξεκίνημα της επιχείρησης έγινε το 1958, όταν δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Διβάνης, ακολουθώντας τη συμβουλή τού τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ενασχόληση με τον τουρισμό και τη φιλοξενία εγκαινίασαν το πρώτο ξενοδοχείο τους στα Τρίκαλα. Μάλιστα θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα καθώς το καθένα από τα 65 δωμάτια της μονάδας διέθετε δικό του λουτρό, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα trikalavoice.

Στη συνέχεια ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

divanicaravelhotel

Καθώς παιρνούν τα χρόνια, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία και έχει έρθει η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα στην πρωτεύουσα. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά από το πρώτο ξενοδοχείο, τα δύο αδέρφια σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια εγκαινιάζουν και το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Επιλέγουν στρατηγικά το δημοφιλέστερο σημείο της χώρας και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο για να το ταυτίσουν με το πρώτο τους ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα.

Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο σε μια Αθήνα που άλλαζε.

Τα επόμενα χρόνια προβλέποντας τις τουριστικές ροές εξαγοράζουν το Corfu Kanoni. Έτσι, «γεννιέται» το πολυτελές Divani Corfu Palace και μετατρέπεται σε ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο.

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Η πείρα του ιδρυτή σε συνδυασμό με τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς οδηγούν τον Όμιλο στα επόμενα βήματα.

Αν και πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, ο Όμιλος επανατοποθετείται δυναμικά στην αγορά της Αθήνας και κερδίζει το στοίχημα εξαγοράζοντας το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel. Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων απαιτητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στις δεκαετίες που ακολουθούν.

divanicaravelhotel

Στη συνέχεια ο όμιλος αποκτά ένα ακόμη ξενοδοχείο το Divani Apollon Suites.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ