ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στη Διαύγεια το ΠΔ για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών

Προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στη Διαύγεια το ΠΔ για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών
Δελτίο τύπου / POOL

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη μοριοδότηση παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό πρόσληψης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε το υπ.αριθμ. 16 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εντάσσονται οι τρίτεκνες οικογένειες στις κατηγορίες οικογενειών που προβλέπονται στο προεδρικό διάταγμα 292/2001 για μοριοδότηση στο διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα παιδιά των τριτέκνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μοριοδοτούνται με 50 μονάδες.

Συγκεκριμένα το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα (με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2021) τροποποιεί το άρθρο 1 του ΠΔ 292/2001 (Α΄ 204) που αφορά στον καθορισμό κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών ως εξής:

Η παρ. ε του άρθρου 1 του ΠΔ 292/2001 (Α΄ 204) αντικαθίσταται ως εξής:

«ε. Από τις κατηγορίες που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 11 τουν.3648/2008 (Α΄ 38) τέκνα πολυτέκνων, τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω πάθησής τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής, τέκνα ή αδέλφια των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, καθώς και τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ήΙουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου, καθώς και τέκνα ή αδέλφια προσώπου που απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας: 100 μονάδες.

Τέκνα τρίτεκνων οικογενειών: 50 μονάδες. Οι ανήκοντες σε περισσότερες της μίας των παραπάνω κατηγοριών, λαμβάνουν μία μόνο φορά τις μονάδες της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ