ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το ΑΠΘ μεταξύ αστυνομίας και νεαρών

INTIME

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα ατόμων να εισέλθει στους χώρους του ΑΠΘ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποιοι νεαροί κατάφεραν να εισέλθουν στους χώρους του ΑΠΘ.

Από νωρίς υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ και πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανώς θα γινόταν αστυνομική έφοδος προκειμένου να λήξει η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη και αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Λίγο πριν από τις 10:30 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, για να επιστρέψουν λίγη ώρα αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης