ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για περιστατικό συνωστισμού στην HELEXPO

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για περιστατικό συνωστισμού στην HELEXPO
INTIME

Σε παύση τεσσάρων συμβασιούχων -τριών οδηγών και μιας επαγγελματία Υγείας- από τα καθήκοντά τους προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έπειτα από το περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι.

Αφορμή στάθηκε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο και το οποίο δείχνει σύμφωνα με περιγραφές γλέντι από την Τσικνοπέμπτη σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO.

Αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας τα εξής:

«Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι, μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας Υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ