ΕΛΛΑΔΑ

«Η φθορά προϋπήρχε»: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στην Πανόρμου

«Η φθορά προϋπήρχε»: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στην Πανόρμου
Screen Grab/YouTube

Διαψεύδει η ελληνική αστυνομία οποιαδήποτε ευθύνη μελών της Δράσης στο περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Πανόρμου και για το οποίο νωρίτερα είχε διεταχθεί ΕΔΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί "πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ".

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Νωρίτερα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη συμπεριφορά αστυνομικών στην Πανόρμου διατάχθηκε μόλις μερικές ώρες μετά από την αστυνομική βία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνονται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να κάνουν περιπολίες μαζί με συναδέλφους στα στενά της Πανόρμου μετά τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί.

Κατά την καταγγελία ο αστυνομικός χτυπάει με το γκλοπ του και σπάει φανάρι παρκαρισμένου οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις αλλά και για φθορές σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών για δύο από τους τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πανόρμου.

Ο τρίτος νεαρός κατηγορείται για μικροποσότητα ναρκωτικών, που βρέθηκε πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ