ΕΛΛΑΔΑ

Ο εφέτης Αθηνών Π. Κατσικερός αναλύει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων

Ο εφέτης Αθηνών Π. Κατσικερός αναλύει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων

Τις σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στο κεφάλαιο του Οικογενειακού Δικαίου και τη συνεπιμέλεια, που αφορά τις σχέσεις γονέων και τέκνων, ανέλυσε ο Εφέτης Αθηνών, Παναγιώτης Κατσικερός, μιλώντας στη Χριστίνα Τσόρμπα και τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ο κ. Κατσικερός χαρακτηρίζει ώριμο κοινωνικό αίτημα την ισότιμη συμμετοχή των χωρισμένων γονιών στην επιμέλεια των παιδιών τους, ενώ τονίζει πως το δικαίωμα της από κοινού άσκησης γονικής μέριμνας προβλέπεται στα άρθρα 18 της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού και 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται με το υπ. αρ. 2079/2015 ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης και την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τονίζει ακόμη την ανάγκη να επανέλθουν στο σχέδιο νόμου, όπως προβλεπόταν αρχικά, οι έννοιες της ισόχρονης συνεπιμέλειας και της εναλλασσόμενης κατοικίας.

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά για την προσωπική του εμπειρία, καθώς σε επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό σημειώνει ότι έχει δει την εξάχρονη κόρη του μόνον επτά ημέρες στη ζωή της, αναφέρει ότι «η αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την αθλιότητα ανήκει στα ελληνικά δικαστήρια, με αποφάσεις που προσβάλουν κάθε έννοια νόμου, ηθικής και λογικής».

Ακούστε όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Κατσικερός:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ