ΕΛΛΑΔΑ

Κάποιοι αστυνομικοί σώζουν ζωές - Η Ομάδα ΔΙΑΣ εν δράσει

Κάποιοι αστυνομικοί σώζουν ζωές - Η Ομάδα ΔΙΑΣ εν δράσει
Screen Grab/FB

Την ώρα που κάποιοι στοχοποιούν τους αστυνομικούς, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε κατά του άνδρα της Ομάδας «Δράση» χθες το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, συνάδελφοί του έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι έχουν επίγνωση του ρόλου τους, ότι δηλαδή τελούν στην υπηρεσία του πολίτη.

Εν μέσω καταγγελιών για αστυνομική βία που άσκησαν συγκεκριμένα πρόσωπα και τα οποία ελέγχονται υπηρεσιακά, καθώς και από τη Δικαιοσύνη, κάποιοι άλλοι αστυνομικοί καταδεικνύουν ότι τιμούν τη δέσμευση που έχουν αναλάβει να τηρούν τους νόμους, το Σύνταγμα και να θέτουν τις δυνάμεις τους υπέρ της ασφάλειας του πολίτη.

Στα βίντεο που ακολουθούν άνδρες της Ομάδα «ΔΙΑΣ» έρχονται αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που απαιτεί ειδικό χειρισμό. Συγκεκριμένα, η ομάδα σπεύδει να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Η κατάσταση της υγείας του πολίτη φαίνεται ότι είναι κρίσιμη, καθώς ένας από τους αστυνομικούς προσπαθεί να τον επαναφέρει κάνοντας συνεχώς μαλάξεις στην καρδιά. Η αγωνιώδης προσπάθεια του αστυνομικού, υπό το βλέμμα της υπόλοιπης ομάδας «ΔΙΑΣ» που επίσης διακρίνεται να είναι ανήσυχη, κρατάει επί μισή ώρα περίπου. Όσο χρειάζεται το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φθάσει για να παραλάβει τον ασθενή.

Και όταν ο πολίτης παραδίδεται στα χέρια των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι άνδρες της Ομάδας «ΔΙΑΣ» ξαναβάζουν τα κράνη τους, ανεβαίνουν στις μηχανές, για να ανοίξουν δρόμο στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο. Η ταχύτατη μεταφορά του ασθενούς είναι πολλές φορές κρίσιμη για την επιβίωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ