ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Μας πολιορκεί» ο κορωνοϊός - Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και επιλογή ασθενών

ΠΟΕΔΗΝ: «Μας πολιορκεί» ο κορωνοϊός - Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και επιλογή ασθενών
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με δραματικούς τόνους αποτυπώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την ασφυκτική πίεση που ασκεί στο ΕΣΥ η πανδημία του κορωνοϊού, αναφέροντας πως πολλοί διασηλωμένοι ασθενείς -περιστατικά Covid και μη- νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, ενώ όπως καταγγέλλει γίνεται και επιλογή ασθενών.

Σήμερα, Παρασκευή, το πρωί υπήρχαν πολλά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας -ασθενείς κορωνοϊού, αλλά και γενικά περιστατικά- αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να επιταχθούν ιδιωτικές ΜΕΘ.

Στον Ερυθρό Σταυρό υπήρχαν εννέα περιστατικά διασωληνωμένα, εκ των οποίων τρία κορωνοϊού και έξι γενικά.

Στο «Αμαλία Φλέμινγκ» μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ από το Σάββατο.

Στο «Γεννηματά» και το Σισμανόγλειο υπήρχε ένα διασωληνωμένο περιστατικό κορωνοϊού αντίστοιχα εκτός ΜΕΘ, ενώ στο Θριάσιο υπήρχαν τέσσερα διασωληνωμένα περιστατικά άλλων παθήσεων.

«Και πόσα άλλα που δεν ξέρουμε. Και όμως η κυβέρνηση φοβάται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα μην τον μολύνει» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας ότι «τα διασωληνωμένα περιστατικά δεν εξυπηρετούνται με σειρά πρωτεραιότητας, γίνεται επιλογή ασθενών».

Ο ίδιος αναφέρεται σε συμβάν στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού· το νοσοκομείο δεν διαθέτει αναισθησιολόγο και όταν χθες, Πέμπτη, ασθενής έπαθε ανακοπή, τη διασωλήνωση αναγκάστηκε να κάνει καρδιολόγος. Το περιστατικό βρίσκεται τώρα διασωληνωμένο σε θάλαμο στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, πως μεταξύ των διασωληνωμένων βρίσκεται και τραυματιοφορέας, ηλικίας 57 ετών από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρας». Νοσηλευόταν στο «Γεννηματάς», διασωληνώθηκε τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το ζήτημα που ανέκυψε με την επάρκεια οξυγόνου στο Θριάσιο λόγω των αυξημένων αναγκών με τη πληθώρα των περιστατικών κορωνοϊού που νοσηλεύει. «Ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα στη τεχνική υπηρεσία. Που είναι η προετοιμασία. Ντροπή» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ

ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 41 ασθενείς και υπάρχουν πέντε κενές κλίνες

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: Εννέα ασθενείς, η ΜΕΘ γεμάτη

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Δέκα έξι ασθενείς, ΜΕΘ γεμάτη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Δώδεκα ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ. Τέσσερις ασθενείς στη ΜΑΦ.

ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύονται 78 ασθενείς. Έξι κενές κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Νοσηλεύονται 56 ασθενείς. Δύο κενές κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΕΡΥΘΡΟΣ: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς γεμάτη.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΑΤΤΙΚΟ: Νοσηλεύονται 37 ασθενείς. Έξι κενές κλίνες ΜΕΘ, ωστόσο διασηλώνονταν δύο περιστατικά, συνεπώς οι κενές κλίνες είναι τέσσερις.

ΤΖΑΝΕΙΟ: Νοσηλεύονται 10 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

Ουσιαστικά μόνο το ΚΑΤ δέχεται ακόμη λίγα περιστατικά, αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ