ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ξέρω αν ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι»: Τι λέει ο κουνιάδος του Ινδιάνου

«Δεν ξέρω αν ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι»: Τι λέει ο κουνιάδος του Ινδιάνου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επιμένει ο κουνιάδος του 30χρονου Ελληνοϊρακινού με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που έριξε από το μηχανάκι της ομάδας ΔΡΑΣΗ τον 27χρονο ειδικό φρουρό, ότι βρισκόταν στο σημείο εκδήλωσης των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο, ο κουνιάδος του κατηγορούμενου σε σχέση με όσα υποστήριξε προανακριτικά φαίνεται να διαφοροποιείται ως προς το κρίσιμο ζήτημα εάν ο 30χρονος «Ινδιάνος» χτυπούσε τον πεσμένο αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω άνδρας είχε καταθέσει στους αστυνομικούς πως ο 30χρονος κουνιάδος του άρχισε να «χτυπάει με κλοτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό».

Παρά τη ρητή άρνηση του κατηγορουμένου, ο κουνιάδος του, καταθέτοντας χθες στην ανακρίτρια υποστήριξε:

«Του είπα 'μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς' και μου απαντάει 'γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους'; και εγώ του απάντησα 'ναι' και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει 'έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια' και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Ερώτηση: Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

Απόκριση: Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.


Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια.


Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη...


Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του... Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ