ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού - Ελεύθερος ο 22χρονος

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού - Ελεύθερος ο 22χρονος
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 14η ανακρίτρια ο 23χρόνος κατηγορούμενος για συμμετοχή στην «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αν και σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του 27χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορός του Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Ωστόσο οι επίμαχες συνομιλίες, κατά την κυρία Παπαρούσου, μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ