ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα: Ουρές στους φούρνους για τη πατροπαράδοτη λαγάνα

Καθαρά Δευτέρα: Ουρές στους φούρνους για τη πατροπαράδοτη λαγάνα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Έξω από τους φούρνους των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πολίτες σχημάτισαν ουρές την Καθαρά Δευτέρα για να προμηθευτούν την πατροπαράδοτη λαγάνα.

Δεκάδες πολίτες λόγω και των μέτρων προστασίας για τον covid, περίμεναν από νωρίς το πρωί για ώρα στην ουρά στους έξω από φούρνους της Αθήνας, ενώ το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε εικόνες από την Αθήνα:


Μεγάλες ουρές με τους πολίτες να περιμένουν στο πεζοδρόμιο για να αγοράσουν την πολυπόθητη λαγάνα και στον Εύοσμο όπως δείχνουν οι εικόνες από το GRTimes.gr.

Η τιμή της λαγάνας

Στα περσινά επίπεδα, ήτοι από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο, θα πωλείται και φέτος η λαγάνα από τους αρτοποιούς νομού Θεσσαλονίκης, παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Μάλιστα, μπορεί η φετινή συγκυρία να αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τους 730 αρτοποιούς της πόλης, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης της covid-19, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας άνω των 2 χλμ, κλείσιμο της εστίασης και «πάγωμα» όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ωστόσο και φέτος θα ζυμωθούν και θα ψηθούν πάνω από 450.000 λαγάνες συνολικά, τόνισε η ίδια.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι αρκετοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν και αύριο εταιρείες «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ' οίκον και συμπλήρωσε ότι για αυτούς που θα μεταβούν στα καταστήματα «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές».

Σημειώνοντας ότι οι πρώτες λαγάνες θα βγουν ζεστές από τους φούρνους αύριο τα ξημερώματα, η κ. Κουκουμέρια τόνισε ότι στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων παραμένει πρώτη επιλογή η παραδοσιακή, παρά το γεγονός ότι παρασκευάζονται και άλλες, όπως μεταξύ άλλων, με ελιά και λιαστή ντομάτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ