ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς προσφύγων από τις αρχές της ΠΓΔΜ

Νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς προσφύγων από τις αρχές της ΠΓΔΜ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, με τραύματα από ξυλοδαρμό, φρόντισε χθες το βράδυ η ιατρική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη, οι οποίοι όπως είπαν ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ.

Όπως είπαν οι ίδιοι στους γιατρούς, ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας προσπάθησαν χθες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, εξήγησε ο Γιόχαν Χάνγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις από τους τραυματίες, οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του καταυλισμού της Ειδομένης, διακομίστηκαν -σύμφωνα με τον ίδιο- στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, στην Ειδομένη κυριαρχεί απογοήτευση, αμηχανία αλλά κυρίως αβεβαιότητα με πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Σημειώνεται ότι χθες, μια ομάδα μεγαλύτερη των 50 ατόμων προσπάθησαν να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους, πηγαίνοντας από σκηνή σε σκηνή, για να «περάσουν τον φράχτη», όπως έλεγαν, οργισμένοι από τα νέα που ήρθαν από τις Βρυξέλλες.

Απογοητευμένοι, ωστόσο, οι περισσότεροι, από τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας, όταν πάνω από 1.000 άτομα είχαν προσπαθήσει μάταια να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσω της ΠΓΔΜ, δεν τους ακολούθησαν με αποτέλεσμα η κινητοποίηση που στην αρχή έμοιαζε πως θα γιγαντωθεί να «ξεφουσκώσει».

Διαβάστε επίσης:

Ειδομένη: Μουδιασμένοι υποδέχτηκαν τα νέα για την Σύνοδο Κορυφής οι πρόσφυγες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ