ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Καταθέτει ο ταξιτζής - Στον εισαγγελέα το βίντεο με τον τροχονόμο

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Καταθέτει ο ταξιτζής - Στον εισαγγελέα το βίντεο με τον τροχονόμο
Twitter

Στον αρμόδιο εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα έξω από το κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή που επέφερε τον εγκεφαλικό θάνατο 23χρονου μοτοσικλετιστή βρίσκεται οπτικοακουστικό υλικό που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το βίντεο που δείχνει τροχονόμο να διώχνει αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο αναζήτησε στη συνέχεια η οικογένεια του θύματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με την μηχανή του άτυχου νεαρού.

Την πληροφορία έδωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Αντ1, επισημαίνοντας πως η αντίδραση της αστυνομίας για το περιστατικό με τον τροχονόμο ήταν άμεση.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να είναι μακριά από εμάς. Οι μηχανισμοί υπάρχουν, δεν θέλω να προκαταβάλω ενέργειες της διοίκησης αλλά το έχουμε δει ότι υπάρχει άμεση αντίδραση από τη μεριά τη δική μας προκειμένου να διορθώνονται τέτοιου είδους περιπτώσεις», είπε ο εκπρόσωπος.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον ANT1 το βίντεο με τον τροχονόμο που έδιωξε μάρτυρα είναι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει διοικητική διαδικασία αναφορικά με τη συμπεριφορά του τροχονόμου, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν αυτή θα πάρει μορφή ένορκης διοικητικής εξέτασης ή άλλη.

Σημειώνεται ότι ο διανομέας εντοπίστηκε και έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο άτυχος Ιάσωνας πέρασε κανονικά με πράσινη σήμανση πριν τη μοιραία σύγκρουση.

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί

Την ίδια ώρα η αστυνομία φαίνεται πως έχει εντοπίσει και δεύτερο μάρτυρα - κλειδί. Πρόκειται για οδηγό ταξί που κινούταν παράλληλα με την μηχανή λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση.

O οδηγός του ταξί αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ακόμη και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 23χρονος Ιάσωνας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα ανθοπωλεία της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο. Το υλικό από τις κάμερες θα δείξει εάν ο τροχονόμος υπηρεσίας ρύθμισε εκείνη την στιγμή την κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς του άτυχου 23χρονου κάνουν έκκληση προς όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν.

Παράλληλα, την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα του νεαρού μοτοσυκλετιστή -που συγκρούστηκε την Παρασκευή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη- ανακοίνωσε η μητέρα του, καθώς ο 23χρονος νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό», δήλωσε η μητέρα του 23χρονου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ