ΕΛΛΑΔΑ

«Ξάφριζε» ηλικιωμένους μέσα από τη φυλακή - Πως δρούσε η σπείρα που εξαρθρώθηκε

«Ξάφριζε» ηλικιωμένους μέσα από τη φυλακή - Πως δρούσε η σπείρα που εξαρθρώθηκε
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Εγκέφαλος» σπείρας που λήστευε ηλικιωμένους σε Αττική και Πιερρία, φέρεται να είναι κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα.

Εκτός από τον 26χρονο κρατούμενο, φερόμενο ως «εγκέφαλο», η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία 12 ατόμων, στη συντριπτική τους πλειονότητα Έλληνες.

Η σπείρα διαρρηκτών, τον προηγούμενο χρόνο διέπραξαν επτά κλοπές στην Αττική και μία ληστεία στην Πιερία, με θύματα ηλικιωμένους από τους οποίους απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 47.000 ευρώ.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κι ανάμεσα στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι ληστεία που διαπράχθηκε πέρυσι τον Ιούλιο σε χωριό της Πιερίας, όπου τρία μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού 83χρονο μέσα στο σπίτι του και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ.

Με διαφορετικές συνθέσεις, ακολούθησαν τους επόμενους τρεις μήνες επτά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στην Αττική (επιπλέον τρεις περιπτώσεις σε απόπειρα, δύο στην Αττική και μία στη Βοιωτία).

Κατά την ίδια αστυνομική έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η εμπλοκή του 26χρονου κρατούμενου σε υπόθεση ληστείας με αρπαγή, τον Αύγουστο του 2015 σε περιοχή της Αργολίδας.

Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο κελί του κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ