ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #MeToo: Κατάθεση στον εισαγγελέα για απόπειρα βιασμού από γνωστό ηθοποιό

Ελληνικό #MeToo: Κατάθεση στον εισαγγελέα για απόπειρα βιασμού από γνωστό ηθοποιό
INTIME

Πολύωρη κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου έδωσε σήμερα νεαρή γυναίκα περιγράφοντας λεπτομερώς την «απόπειρα βιασμού» της από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, που σημειώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με την κατάθεση της νεαρής γυναίκας ο ηθοποιός/ σκηνοθέτης με το πρόσχημα ότι θα την επέστρεφε στο σπίτι της, τη μετέφερε σε απομονωμένο μέρος, όπου αυνανίστηκε μπροστά της και εν συνεχεία αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Συγκεκριμένα όπως η ίδια έχει καταγγείλει, τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά και αφού μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το επαγγελματικό ραντεβού τους, εκείνος την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκεί, «πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. "Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια". Γέλαγε και χαϊδευόταν! "Τα @@ θα μου κλ...ουν τα κανάλια!"», έχει περιγράψει η παθούσα σε καταγγελία της που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνέχισε:

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω... Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. "Πάρ' τον! Πάρ' τον στο στόμα", μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ' το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. "Αντε γαμ... που θες και ρόλο!"».

Σημειώνεται ότι στα χέρια των εισαγγελέα βρίσκεται ακόμη μια κατάθεση γυναίκας συναδέλφου του γνωστού ηθοποιού/ σκηνοθέτη που περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε το 2010, όταν, όπως αναφέρει, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα σύμφωνα με την καταγγελία της τού ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με το πόδι της και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο βρίσκεται επίσης και καταγγελία για βιασμό που δεν έχει παραγραφεί.

Κατά τις ίδιες πηγές, εάν μέσα στις επόμενες ημέρες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν προσκομίσει νέα καταγγελία εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, τότε ο εισαγγελέας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να καλέσει τον δημοφιλή ηθοποιό για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος του βιασμού (μία πράξη) και της απόπειρας βιασμού (δύο πράξεις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ