ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον 23χρονο Ιάσωνα

Τροχαίο στη Βουλή: Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον 23χρονο Ιάσωνα
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για το τροχαίο δυστύχημα που έγινε έξω από τη Βουλή την Παρασκευή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου Ιάσωνα, πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

Περίπου στις 100 διανομείς με τις μηχανές τους ξεκίνησαν από την Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Στο κάλεσμα τους για την αυθόρμητη πορεία, οι Διανομείς της Ελλάδας τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος «δόθηκε η εντύπωση προσπάθειας συγκάλυψης» του τροχαίου, «καθώς αυτόπτης μάρτυρας και συνάδελφος, τραμπουκίστηκε λεκτικά από τροχονόμο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε αντικανονικά, συγκρούστηκε και παρέσυρε τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή, ο οποίος είναι κλινικά νεκρός.

Ο Ιάσωνας δίνει ζωή σε έξι ασθενείς δωρίζοντας τα όργανά του, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, όλα τα μοσχεύματα θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα, εκτός από τους πνεύμονες που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ιταλία.

ΕΔΕ και εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον τροχονόμο που μίλησε απρεπώς στον διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου μπροστά από τη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα, κατόπιν σχετικής εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη.

Μάλιστα, ο τροχονόμος μετακινήθηκε και από τη θέση του, σε υπηρεσία εκτός Τροχαίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από το σάλο που προκάλεσε βίντεοντοκουμέντο, που δείχνει τον τροχονόμο να μιλάει απρεπώς στο διανομέα, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι συνέβη, και τον διώχνει από το σημείο της τραγωδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ