ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κουμανταρέα: Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους

Δολοφονία Κουμανταρέα: Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014, μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου, στην Κυψέλη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Κατόπιν αυτού, σε κάθε ένα απο τους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και φυλάκιση 18 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους παρά την αρνητική πρόταση της εισαγγελέως να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση -κατά περίπτωση- των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ