ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος 30χρονου: Βίντεο τον δείχνει να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα

Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος 30χρονου: Βίντεο τον δείχνει να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

O συνήγορος υπεράσπισης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου»Παύλος Σαράκης, δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που, όπως ισχυρίζεται, δίνει άλλοθι στον 30χρονο κατηγορούμενο για συμμετοχή στην «απόπειρα ανθρωποκτονίας» του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» στη Νέα Σμύρνη

Ο 30χρονος με το προσωνύμιο «Ινδιάνος» που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού, έχει κριθεί προφυλακιστέος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μάλιστα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός της στιγματοθέτησής της κατά τον κρίσιμο χρόνο ώστε να αποδειχθεί, όπως ισχυρίζεται, ότι βρισκόταν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος το βίντεο απεικονίζει τον 30χρονο στο ίδιο χρονικό διάστημα που κατηγορείται ότι βρισκόταν στην Νεα Σμύρνη να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Σαράκη:

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Νέα Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης.

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας -όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ