ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θρήνος για τον μικρό Ζαχαρία - Σήμερα η κηδεία του στη Λιγόρτυνο Ηρακλείου

Κρήτη: Θρήνος για τον μικρό Ζαχαρία - Σήμερα η κηδεία του στη Λιγόρτυνο Ηρακλείου
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Ηρακλείου, ο μικρός δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χαλκιαδάκης Νίκος

Στις τέσσερις το μεσημέρι, με την κηδεία του μικρού Ζαχαρία ολοκληρώνεται το δράμα της οικογένειας από την Λιγότρυνο Κρήτης που είδε το δίχρονο παιδί της να παλεύει μεταξύ ζωής και θανάτου για σχεδόν δύο ημέρες.

Ο δίχρονος Ζαχαρίας, ο οποίος βρέθηκε να χωρίς αισθήσεις μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο, παρά τις απελπισμένες και πολύωρες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η καρδιά του, η οποία μετά από δυόμισι ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδωσε ασθενή παλμό, σταμάτησε να λειτουργεί λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Η οικογένεια, το χωριό Λιγότρυνος, η Κρήτη, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα παρακολούθησαν επί δύο ημέρες τον γενναίο αγώνα του παιδιού να κρατηθεί στη ζωή.

Ο επίλογος της τραγωδίας γράφεται σήμερα με την κηδεία του μικρού στον Ιερό Ναό Παναγίας Λιγορτύνου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα οδύνης, η βάφτιση της μικρής αδελφής του άτυχου Ζαχαρία, όπως απαιτεί η κρητική παράδοση (να μην υπάρχουν αβάπτιστα μέλη στην οικογένεια πριν φύγει από τη ζωή κάποιο άλλο αυτής).

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει:

«Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Μιλώντας στο Mega, η θεία του παιδιού περιέγραψε την ημέρα της τραγωδίας και πώς η γιαγιά και η μητέρα του παιδιού έχασαν για λίγα λεπτά το παιδί από τα μάτια τους.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», λέει η θεία περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά και τον εντοπισμό του παιδιού μέσα στο βαρέλι από το μπουφάν του.

Για το τραγικό αυτό γεγονός μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με την κυρία Μπορμπουδάκη η κατάσταση του παιδιού ήταν πολύ κρίσιμη και δόθηκε μεγάλη μάχη από τους ιατρούς και τους διασώστες.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ωστόσο το παιδί έμεινε αρκετό χρόνο χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος», είπε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ