ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χαλάει από το Σάββατο - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Χαλάει από το Σάββατο - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
ΙΝΤΙΜΕ

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο, με παροδικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες στο Ιόνιο από το απόγευμα, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, για το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 προβλέπονται αρχικά βροχές στη νότια χώρα και πιθανόν στην Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Αν. Θεσσαλία συνοδεία ισχυρών ανέμων. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αρχικά πάνω από τα 1000-1200 μ υψόμετρο και από το απόγευμα πάνω από τα 700-800 μ στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 13 βαθμούς), 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ, και σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ στην Πελοπόννησο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από το βράδυ στην Ήπειρο.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 και στα βόρεια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν, όμως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βόρειες Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν ενώ αργά το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ενταθούν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ