SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα καινοτόμος τεχνική για την Ανόρθωση Στήθους: Gabriel’s L-τομή®

Η νέα καινοτόμος τεχνική για την Ανόρθωση Στήθους: Gabriel’s L-τομή®

Τι είναι η Ανόρθωση Στήθους;

Η ανόρθωση μαστού ή αλλιώς μαστοπηξία είναι η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της χαλάρωσης και πτώσης του στήθους. Από τον 19ο αιώνα κιόλας υπάρχουν αναφορές στην παγκόσμια βιβλιογραφία, που περιγράφουν και ορίζουν τη πτώση και χαλάρωση του στήθους με τον όρο «μαστόπτωση». Φανερή ήταν λοιπόν η ανάγκη διόρθωσης του αισθητικού αυτού προβλήματος ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα. Από τότε η πλαστική χειρουργική έχει προχωρήσει αρκετά δίνοντας λύσεις με διάφορες, συνεχώς εξελισσόμενες, χειρουργικές τεχνικές. Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί μπήκαμε στη διαδικασία να αναφέρουμε την ιστορία της ανόρθωσης στήθους. Πολύ απλά για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία επέμβαση αρκετά μελετημένη και πλέον απόλυτα ασφαλή, που μπορεί να προσφέρει το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, όταν πραγματοποιείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Τι είναι η Gabriel’s L-τομή®;

Η πιο συνηθισμένη χειρουργική τεχνική τις τελευταίες δεκαετίες για την ανόρθωση στήθους είναι το λεγόμενο Inverted T. Το αισθητικό αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής αν και ικανοποιητικό παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα, τα οποία μελετήσαμε προσπαθώντας να δώσουμε καινοτόμες λύσεις. Έτσι, εγώ και η ομάδα μου οδηγηθήκαμε στην περιγραφή μίας νέας τεχνικής: Της Gabriel’s L-τομής®, την οποία παρουσιάσαμε στο “Plastic and reconstructive surgery”, το περιοδικό της αμερικάνικης ένωσης πλαστικών χειρουργών, το 2009 και σε πολλά διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.

Ποια τα πλεονεκτήματα της Gabriel’s L-τομής®;

Η τεχνική αυτή προσφέρει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα συγκριτικά με τις υπόλοιπες για τρεις λόγους:

1. Μία τομή σε σχήμα “L”, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που έχουν δύο ή/και περισσότερες τομές σε σχήμα άγκυρας ή ανάποδου Τ.

2. Ευελιξία στο σχεδιασμό της τεχνικής ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαστού, ώστε να υπάρχει φυσικότερο αποτέλεσμα.

3. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο, καθώς η Gabriel’s L-τομή® επιτρέπει τη διατήρηση της καμπυλότητας του κάτω έσω τεταρτημόριου, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές, των οποίων η παρέμβαση στην περιοχή συχνά την παραμορφώνει.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει γιατί αυτό βλέπει ο/η ασθενής, λένε πολλοί πλαστικοί χειρουργοί, και έχουν εν μέρει δίκιο. Τι άλλο μας ενδιαφέρει όμως για το στήθος μας; Να είναι λειτουργικό· κάτι εξίσου σημαντικό για εμένα και την ομάδα μου. Η τεχνική της Gabriel’s L-τομής® έχει τα εξής πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνικές:

1. Συντομότερος χειρουργικός χρόνος (περίπου 1,5 ώρα) και, συνεπώς, συντομότερη ανάρρωση.

2. Μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών, καθώς η κύρια πηγή αιμάτωσης του μαστού βρίσκεται στα κάτω τεταρτημόρια, τα οποία η τεχνική μας προφυλάσσει.

3. Η λειτουργικότητα του μαστού διατηρείται ανέπαφη καθώς επίσης και η αισθητικότητα της θηλής.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνικής μας είναι η σύντομη μετεγχειρητική πορεία. Η ασθενής επιστρέφει την ίδια ημέρα στο σπίτι της και μπορεί ακόμη και από την επόμενη να συνεχίσει την καθημερινότητά της. Ο μετεγχειρητικός πόνος των πρώτων ημερών είναι σπάνιος και αρκούν τα απλά παυσίπονα.

Ποιες οι δυνατότητες της Gabriel’s L-τομής®;

Η προ-εγχειρητική διάγνωση της πτώσης του στήθους σε συνδυασμό με τα “θέλω” της ασθενούς είναι για εμάς πολύ σημαντικά. Η χαλάρωση του στήθους μπορεί να οφείλετε στην ηλικία, σε απώλεια βάρους ή σε εγκυμοσύνες. Συχνά σαν αποτέλεσμα των παραπάνω έχουμε και ατροφία του στήθους. Με τη τεχνική της Gabriel’s L-τομής® υπάρχει η δυνατότητα να επανορθώσουμε το χαμένο όγκο, κάνοντας ταυτόχρονη αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε και για την απλή αύξηση του στήθους, αποτελούν την επιτομή της τεχνολογίας, καθώς μιμούνται την παθητική κίνηση που εκτελεί το φυσικό στήθος. Έτσι το φυσικό αποτέλεσμα διαφυλάσσεται.

Επιπλέον, η τεχνική μας επιτρέπει την ταυτόχρονη αφαίρεση κάποιας ήδη υπάρχουσας βλάβης που πιθανώς να μην έχει γίνει αντιληπτή από την ασθενή, καθώς και την άμεση θεραπεία αυτής. Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε πάντα την ασθενή μας να κάνει υπερηχογράφημα ή μαστογραφία προ-εγχειρητικά, που μπορεί να καταδείξει κάποιο τέτοιο τυχαίο εύρημα.

Την ίδια τεχνική της L-τομής με ορισμένες παραλλαγές εφαρμόζουμε και για άλλα προβλήματα όπως η μεγαλομαστία και η γιγαντομαστία. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και τα πλεονεκτήματα της μείωσης στήθους είναι ακόμη περισσότερα αλλά αυτό θα το αναλύσουμε στο εγγύς μέλλον.

Μέχρι τότε μείνετε ασφαλείς και κάντε το καλύτερο για τον εαυτό σας !

Στρατής Γαβριήλ
Πλαστικός χειρουργός, Diplomate of european board of plastic surgery, Διευθυντής του τμήματος πλαστικής, επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής της κλινικής Doctor’s Hospital
www.sgabriel.gr
info@sgabriel.gr
facebook: Στρατής Γαβριήλ – Stratis Gabriel Plastic Surgeon
instagram: @sgabriel_plastic_surgery
youtube: (https://www.youtube.com/user/stratis208) Στρατής Γαβριήλ Πλαστικός Χειρουργός