Προσφυγικό: Eπεισοδιακή σύλληψη διακινητών στις Οινούσσες
Δύο νεαρούς τούρκους διακινητές, ηλικίας 21 και 27 ετών, συνέλαβαν την Κυριακή στα ανοιχτά της Χίου οι λιμενικοί, μετά από καταδίωξη του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν.
Νωρίτερα είχαν αποβιβάσει 20 πρόσφυγες στη νησίδα της Παναγίας Οινουσσών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί προειδοποίησαν τον χειριστή του σκάφους να σταματήσει. Αυτός επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και οι λιμενικοί να πυροβολήσουν προς τη μηχανή του δουλεμπορικού, το οποίο και ακινητοποίησαν.
Σημειώνεται πως το περιστατικό έρχεται την ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία όσοι περνούν πλέον παράνομα, θα κρατούνται και αφού καταγραφούν θα επιστρέφουν στην Τουρκία.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ : Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11
Θεσσαλονικη: Αγρότες επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
12:02
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59