ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Οι τεράστιοι κρατήρες στο Μιλάτο Λασιθίου και οι λόγοι που δεν επισκευάζονται

Κρήτη: Οι τεράστιοι κρατήρες στο Μιλάτο Λασιθίου και οι λόγοι που δεν επισκευάζονται
neakriti

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας κρύβεται πίσω από τους γιγάντιους κρατήρες που έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια στον παραλιακό δρόμο της Μιλάτου Λασιθίου Κρήτης, και δεν είναι δυνατό να επισκευαστούν.

Το Φεβρουάριο του 2015 μία μεγάλη τρύπα σχηματίστηκε καθώς ένα τεράστιο τμήμα του δρόμου στη Μίλατο Λασιθίου, κατέρρευσε από τον έντονο κυματισμό. Ακολούθησαν μόνο «μπαλώματα» στο οδόστρωμα και όχι ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επισκευή του δρόμου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα πεζών και οδηγών που διέρχονται από το σημείο.

Σήμερα, η εικόνα είναι η ίδια: Τα γιγάντια χάσματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά καθώς όπως εξηγεί ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στο neakriti.gr, η δημοτική αρχή βρίσκεται με δεμένα τα χέρια απέναντι στην παράλληλη εμπλοκή δημόσιων αρχών.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο, έγκειται στο γεγονός ότι το τοιχίο έχει «κουφώσει» λόγω της θάλασσας και το σημείο υποχωρεί όλο και περισσότερο.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης γιατί είναι μέσα στον αιγιαλό. Δεν μας δίνεται έγκριση από την Κτηματική Υπηρεσία καθώς το τοιχίο που είχε φτιαχτεί πριν από πολλά χρόνια ήταν αυθαίρετο και δεν γίνεται παρέμβαση αν δεν νομιμοποιηθεί. Απευθυνθήκαμε και στον Εισαγγελέα ωστόσο δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Είχαμε δοκιμάσει ανάθεση μελέτης που ακυρώθηκε και προωθούμε και πάλι το θέμα της ακτο-μηχανικής μελέτη», εξηγεί ο κ. Ζερβός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ