ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισήγηση για άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατα Κούγια και Βλάχου

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισήγηση για άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατα Κούγια και Βλάχου
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των γνωστών ποινικολόγων Αλέξη Κούγια και Γιάννη Βλάχου σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στην υπόθεση του προφυλακισμένου για «βιασμό κατά συρροή» πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος εισηγητής της υπόθεσης.

Αμφότεροι είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), μετά από τρεις αναφορές συναδέλφων τους σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση και ο κ. Βλάχος για δημοσιοποίηση περιεχομένου της δικογραφίας.

Έπειτα από τις εξηγήσεις τους, ο εισηγητής της υπόθεσης ζήτησε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης για την οποία τον τελικό λόγο θα έχει το αρμόδιο όργανο του ΔΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και ο κ. Βλάχος έχει εντολέα του έναν εκ των μηνυτών του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ