ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Απολογείται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Φωτιά Μάτι: Απολογείται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής
ΙΝΤΙΜΕ

Απολογία ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθ. Μαρνέρη δίνει ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται για τις ευθύνες που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Ο κατηγορούμενος ήταν Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώμα το 2018 και μετέπειτα προήχθη σε Αρχηγό.

Από το πρωί στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα τον κ. Ματθαιόπουλο ενώ επιτέθηκαν και λεκτικά σε βάρος του.
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Ζήτησαν παράλληλα να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» έλεγαν οι συγγενείς.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ