ΕΛΛΑΔΑ

200ή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης: Το CNN Greece στα εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης

200ή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης: Το CNN Greece στα εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης

Στο κτήριο όπου θα στεγάζεται στο εξής η Εθνική Πινακοθήκη βρίσκονται αυτή την ώρα οι υψηλοί προσκεκλημένοι της ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Κώστας Πλιάκος, βρέθηκε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης, μεταφέροντας όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια, ενώ οι δρόμοι περιμετρικά το κτηρίου είναι αποκλεισμένοι.

Ήδη έφτασαν των επισήμων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, για να συμμετάσχουν στην ειδική επετειακή εκδήλωση των εγκαινίων του νέου κτηριακού συγκροτήματος.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακολούθως, στις 20:30 θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο του δείπνου, θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ