ΕΛΛΑΔΑ

Υπό διερεύνηση οι δηλώσεις Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας και τον νέο Ποινικό Κώδικα

Υπό διερεύνηση οι δηλώσεις Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας και τον νέο Ποινικό Κώδικα
INTIME

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να τεθούν εκ νέου στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι δημόσιες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή περί σκοπιμοτήτων πίσω από τη μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά και τις νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή για το συγκεκριμένο θέμα διερευνούν αν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρση της όλης υπόθεσης από το αρχείο ούτως ώστε να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο κ. Κοντονής είχε κάνει λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις που ήταν να εκδικαστούν προεκλογικά να τεθούν στο αρχείο.

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», είχε πει ο κ. Κοντονής.

«Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο. Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ