ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος 1821: Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι περιλαμβάνει το μενού

Επέτειος 1821: Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι περιλαμβάνει το μενού
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο παρακάθονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι της χώρας για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το μενού που έχει σχεδιάσει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin δίνει έμφαση στις γεύσεις θάλασσας και στα ελληνικά προϊόντα.

Ο δημοφιλής σεφ, κατόπιν συνεννόησης με την Προεδρία της Δημοκρατίας, δημιούργησε ένα μενού με συνολικά 45 πιάτα για το βράδυ της 24ης Μαρτίου, σε ένα δείπνο όπου απαρέγκλιτα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Προεδρικού Μεγάρου, ανάμεσά τους ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής γαστρονομίας.

Τι περιλαμβάνει το μενού

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το μενού στο επίσημο δείπνο περιλαμβάνει: Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού για αρχή, ενώ το πρώτο πιάτο θα αποτελείται από σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Για επιδόρπιο, λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ