ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι τρεις Ιρακινοί που συνελήφθησαν – Γιατί τους έψαχναν οι βελγικές Αρχές

Ποιοι είναι οι τρεις Ιρακινοί που συνελήφθησαν – Γιατί τους έψαχναν οι βελγικές Αρχές
INTIME NEWS

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί διαβαθμισμένων υπηρεσιών ασφαλείας της βελγικής αστυνομίας είχαν έρθει στην Αθήνα πριν από περίπου μια εβδομάδα και συναντήθηκαν με Έλληνες αστυνομικούς για να στηθεί η επιχείρηση της σύλληψης τριών αλλοδαπών, για τους οποίους οι βέλγικες αρχές είχαν έκδοση διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών με πλαστά έγγραφα αλλά και στη λαθρεμπορία έργων τέχνης.

Πρόκειται για τρεις Ιρακινούς, οι οποίοι διέμεναν στη χώρα μας και εμφάνιζαν ως χαρτιά διαμονής, ο ένας μια υποβολή αιτήματος ασύλου, ο δεύτερος άδεια παραμονής και ο τρίτος ένα ιταλικό διαβατήριο με άδεια παραμονής από Ιταλία.

Όλα αυτά τα έγγραφα, όμως, θα εξεταστούν για τη γνησιότητα τους.

Οι βέλγικες Αρχές ασφαλείας είχαν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους ιρακινούς από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και άρχισε η αλληλογραφία με την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, που ανέλαβε και την υπόθεση.

Οι Βέλγοι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ελλάδα ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξαπλωθεί σε Ιταλία και Γερμανία.

Ο ένας από του συλληφθέντες εντοπίστηκε λίγο πριν φύγει από τη χώρα για τη Ρώμη ενώ στα σπίτια και των τριών βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας και άδειες παραμονής ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι εκατοντάδες σημειώσεις στην αραβική γλώσσα.

Τώρα αναμένεται να ζητηθεί η έκδοση τους στις βέλγικες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ