ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο κατηγορούμενος για την κλοπή πανάκριβων ρολογιών

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο κατηγορούμενος για την κλοπή πανάκριβων ρολογιών
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Παραμένει κρατούμενος ο 48χρονος άνδρας  ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία με την κατηγορία ότι έκλεψε από κατάστημα στην ελβετική πόλη Νεσατέλ τέσσερα πολυτελή ρολόγια, αξίας 1,1 εκατ ευρώ.

Ο εισαγγελέας εφετών διέταξε την κράτησή του μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του ή μη στην Ελβετία.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προερχόμενος με πτήση από το Βουκουρέστι, σε εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών Αρχών της Ελβετίας, όπου καταζητείται για κλοπή.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που εστάλησαν από την αρμόδια Εισαγγελία της Ελβετίας, η πράξη τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών.

Κατόπιν επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας κατέληξαν σε τέσσερα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα, το καθένα σε θήκη. Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι με ταχυδακτυλουργικό τρόπο αντικατέστησαν τα πολυτελή ρολόγια με αλλά φθηνότερης αξίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η πράξη τους διαπιστώθηκε στις αρχές του επόμενου έτους, όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις θήκες κι αφού διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον για την αγορά των ρολογιών ατόνησε.

Ο 48χρονος Ρουμάνος, ο οποίος δηλώνει ότι ζει στη Θεσσαλονίκη, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Διά του συνηγόρου του αιτήθηκε να αποστείλουν οι ελβετικές διωκτικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία, βάσει των οποίων ταυτοποιήθηκε ως δράστης, όπως φωτογραφικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας της επιχείρησης, δακτυλικά αποτυπώματα κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ