ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση διάρρηξης θυρίδων: Και νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο των αρχών

Υπόθεση διάρρηξης θυρίδων: Και νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο των αρχών
Unsplash

Την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση της διάρρηξης τεσσάρων θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό διερευνά ο ανακριτής που με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα έκριναν προφυλακιστέο τον 58χρονο σύζυγο γνωστής αισθητικού.

Από τις ερωτήσεις του ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορούμενου φαίνεται ότι οι αρχές ερευνούν το ρόλο και άλλων προσώπων στην υπόθεση και συγκεκριμένα ενός αλλοδαπού, τον οποίο ο 58χρονος μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο-κέντρο αισθητικής της συζύγου του το οποίο, όπως είπε, εργάζεται εκεί όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του.

«Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπροσώπου της εταιρείας» φέρεται να αποκρίθηκε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση του ανακριτή.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της έρευνας έχει στραφεί και στο ρόλο μιας γυναίκας με την οποία όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψής του. Μάλιστα, για το πρόσωπο αυτό, η σύζυγός του ανέφερε ότι επρόκειτο για ενδυματολόγο, με την οποία συνεργάζεται σε παραστάσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύζυγός του, αρχικά κατέθεσε ότι το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της, ενώ με δεύτερη κατάθεσή της διόρθωσε: «Στο κομμωτήριο που έχω, το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Κατηγορούμενος: Στη θυρίδα είχα κείμενα για ένα σήριαλ

Απολογούμενος ο 58χρονος υποστήριξε ότι ήταν πληρεξούσιος στη θυρίδα του γιου του, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε και δική του θυρίδα σε άλλη τράπεζα, γιατί αποθήκευε έργα της δουλειά του ως θεατρικός παραγωγός.

Όταν ρωτήθηκε για τις επισκέψεις του σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου, φέρεται να απάντησε: «Γράφω ένα σήριαλ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα (…). Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής… Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊού. Στις 22/10/2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους της θυρίδας αποκρίθηκε: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων». Στην ίδια ερώτηση η σύζυγος του 58χρονου, υποστήριξε ότι 3 από αυτές δεν τις γνωρίζει καθόλου, ενώ για την τέταρτη φέρεται να είπε ότι υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, καθώς «δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Η γνωστή αισθητικός ενώπιον του ανακριτή χαρακτήρισε «νευρικό» τον σύζυγό της, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του». Η ίδια υποστήριξε ακόμη ότι ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει τη διαδικασία, ενώ ελέγχει και τα e-mail».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ