ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο Μάτι: «Έξωση» για 15 οικογένειες από τα προσωρινά καταλύματα στον Άγιο Ανδρέα

Πυρκαγιά στο Μάτι: «Έξωση» για 15 οικογένειες από τα προσωρινά καταλύματα στον Άγιο Ανδρέα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Περίπου 15 πυρόπληκτες οικογένειες καλούνται να εγκαταλείψουν τα προσωρινά καταλύματα στις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα που τους είχαν παραχωρηθεί για να στεγαστούν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, οι οικογένειες όπως καταγγέλουν στον τηλεοπτικό φακό, παραμονή της 25ης Μαρτίου έλαβαν ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να εγκαταλείψουν τα προσωρινά καταλύματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά.

Πρόκειται για δωμάτια 20 τ.μ. τα οποία τους στέγαζαν όλο αυτό το διάστημα αφού δεν είχαν πού να μείνουν.

Οι οικογένειες αυτές φαίνεται πως «πληρώνουν» την κακή χρήση που έκαναν άλλοι πυρόπληκτοι που ενώ είχαν κάποια άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πήραν τα κλειδιά και εξαφανίστηκαν.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega κάτοικος της περιοχής στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται 15 οικογένειες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μεταφερθούν κάπου αλλού, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Οι περισσότεροι δεν δικαιούνται καν επίδομα ενοικίου. Οι κάτοικοι ζητούν μια μικρή παράταση προκειμένου να μπορέσουν να βρουν άλλο κατάλυμα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες των καμένων σπιτιών τους.

Το μήνυμα που έλαβαν οι πυρόπληκτοι από το Kέντρο Αποκατάστασης απωλειών Υγείας Αγ. Ανδρέα:

mega

ΔΗΜΟΦΙΛΗ