ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Νέα τροπή από την ιατροδικαστική εξέταση - «Δολοφονήθηκε» επιμένει η σύζυγός του

Σήφης Βαλυράκης: Νέα τροπή από την ιατροδικαστική εξέταση - «Δολοφονήθηκε» επιμένει η σύζυγός του
Ο Σήφης Βαλυράκης με την συζυγό της Μίνα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ που συνδέεται με τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Νέα τροπή στην υπόθεση δίνουν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό ο πρώην υπουργός να μην χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα του σκάφους του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του, αλλά και από άλλα όργανα.

Η ιατροδικαστής φέρεται να αναφέρει στο πόρισμά της ότι «αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική (σ.σ. ιατροδικαστική) έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγος μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπο μας», αναφέρει σε δήλωσή της η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

Σχετικά, ο Γιάννης Παγορόπουλος, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, δήλωσε στο Mega ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που ανοίγει μια άλλη σελίδα στην υπόθεση. «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι πράγματι υπήρχαν χτυπήματα και από άλλο όργανο το οποίο δεν είναι από προπέλα. Δεν έχει διευκρινιστεί το αν τα χτυπήματα είναι από ένα ή περισσότερα αντικείμενα, αυτό που προκύπτει είναι πως τα χτυπήματα είναι από περισσότερα αντικείμενα», τόνισε ο ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη.

Για να καταλήξει: «Η ουσία όλης της ιστορίας είναι πως υπάρχουν χτυπήματα στο πρόσωπο του Σήφη Βαλυράκη που δεν τα γνωρίζαμε. Κατά τη προσωπική μου άποψη ανοίγει μια άλλη σελίδα στην υπόθεση, που μπορεί να οδηγήσει σε πάρα πολλά θέματα διάφορων επιπτώσεων στην εν λόγω υπόθεση».

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Το σώμα του 78χρονου βρέθηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ