Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού σε μοναχούς
Ανανεώθηκε:
Ανησυχία για την εξάπλωση κορωνοϊού στη χερσόνησο του Άθω προκαλεί η ανίχνευση 20 κρουσμάτων σε μοναχούς Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών, με έναν μοναχό να έχει ήδη διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη τοπική ιστοσελίδα makthes.gr ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Α. Κασμίρογλου, όλα τα κρούσματα είναι διαχειρίσιμα εκτός από έναν μοναχό ο οποίος έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου.
SPONSORED
Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Διασωληνωμένος νεαρός οδηγός μηχανής
21:38
Απολύσεις στις μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζει ο Τραμπ - «Αχρείαστο το γραφείο του διευθυντή»
21:28
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 27 εκατομμύρια ευρώ
21:20
Με τον Σρέντερ συναντήθηκε ο Πούτιν - Τον θέλει μεσολαβητή στις συνομιλίες για την Ουκρανία
21:20