ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ξεκινά την Παρασκευή ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις

Κορωνοϊός: Ξεκινά την Παρασκευή ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις
AP Photo / Kemal Softic

Από την Παρασκευή 2 Απριλίου αρχίζει η διαδικασία εμβολιασμού εκπαιδευτικών με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται, ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ