ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα - Πώς θα κάνουμε τις αγορές μας

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα - Πώς θα κάνουμε τις αγορές μας
INTIME

Στην ανακοίνωση μέτρων «χαλάρωσης» του σκληρού lockdown προχώρησε η κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτραπούν εκ νέου πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση.

Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, επιτρέπεται από την Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία του λιανεμπορίου, πλην των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και εντός καταστήματος με την μέθοδο click in shop, με τον αυστηρό περιορισμό του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες, με ραντεβού.

Όπως ανακοινώθηκε θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Για τα self test, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα αρχίσει η διάθεσή τους από τα φαρμακεία από την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ