Πανεπιστημιακή αστυνομία με πτυχίο θέλει η ΕΛ.ΑΣ.
Ανανεώθηκε:
Μια πανεπιστημιακή αστυνομία που θα αποτελείται από αστυνομικούς που στην πλειοψηφία τους θα έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 1.030 ειδικών φρουρών που θα απαρτίζουν το νέο σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναμένεται να είναι έτοιμος να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξει και θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Όμως αυτή τη φορά έχουν αλλάξει εντελώς τα κριτήρια για την πρόσληψη, καθώς η συγκέντρωση μορίων δεν θα επικεντρώνεται στο αν ο υποψήφιος έχει τελειώσει ειδικές δυνάμεις ή στρατιωτικές σχολές αλλά στο αν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτοχος πτυχίου θα πριμοδοτείται με περίπου 1.000 μόρια.
«...Θελουμε οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους πανεπιστημιακούς χώρους να γνωρίζουν το συγκεκριμένο περιβάλλον και να μην δίνουν την εικόνα της καταστολής» είπε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.
Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» σύντομα, καθώς θα ακολουθήσει εκπαίδευση για τουλάχιστον 3 με 6 μήνες και στόχος είναι αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου ακαδημαϊκού έτους να είναι έτοιμοι οι πρώτοι αστυνομικοί να στελεχώσουν το νέο αυτό σώμα και να έχουν παρουσία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.700.000 ευρώ
22:06
ΗΠΑ: Ο στρατός δεν ετοιμάζει εισβολή στην Κούβα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης
22:03
Ο Νετανιάχου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράν - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
21:59
Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συνάντηση αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας το Σάββατο
21:56