ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
INTIME

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές το μεσημέρι της Πέμπτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, διαμαρτυρήθηκαν για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο που προβλέπει Ομάδες Προστασίας στα ΑΕΙ, αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο στήριξαν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

«Για άλλη μια φορά η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, συνεχίζοντας, παράλληλα, αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως 4692/2020 και του νόμου που ψήφισε για τα πανεπιστήμια, που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα Α.Ε.Ι., προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία» ανέφερε σε ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη μία το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας για το νόμο για τις ανώτατες σχολές πραγματοποίησαν φοιτητές.

Η πορεία κινήθηκε επί της Εγνατίας πέρασε από την πλατεία Αγίας Σοφίας, την οδό Τσιμισκή, και την οδό Ίωνος Δραγούμη και έφτασε έξω από το ΥΜΑΘ. Συνέχισε στην οδό Αγίου Δημητρίου και από την οδό Ιασωνίδου κατέβηκε και πάλι στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και κατέληξε στα πανεπιστήμια, έξω από το κτίριο της πρυτανείας στις 3 μ.μ., την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της συγκλήτου του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ