ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Η Αθήνα πιέζει για τον απεγκλωβισμό των ναυτικών του Angelic Power στα ανοιχτά της Κίνας

ΥΠΕΞ: Η Αθήνα πιέζει για τον απεγκλωβισμό των ναυτικών του Angelic Power στα ανοιχτά της Κίνας
marinetraffic.com

Η Ελλάδα ζητά τον ελλιμενισμό του πλοίου Angelic Power, να αφεθεί το πλήρωμα να εξέλθει και να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, και αμέσως μετά να επαναπατρισθούν οι ναυτικοί το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σχετικά με το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ελληνικών συμφερόντων πλοίο στα ανοιχτά της Κίνας.

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών σήμερα, Πέμπη 1η Απριλίου, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε πλήρη συντονισμό με το συναρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαβεβαίωσε πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την πολύ δυσάρεστη περιπέτεια για τους ναυτικούς.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας είναι σε συνεχή επαφή με τις τοπικές κινεζικές αρχές, ενώ ο προξενικός λιμενάρχης στη Σαγκάη έχει μεταβεί επί τούτου στο Γκουαγκτσού. Παράλληλα, ενημέρωσε πως η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο έχει διαθέσει έναν υπάλληλο να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Όμηροι συμφερόντων εδώ και οκτώ μήνες: Εγκλωβισμένοι ανοιχτά της Κίνας 22 ναυτικοί

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σημείωσε ακόμη πως έχει γίνει σειρά ρηματικών διακοινώσεων προς τις κινεζικές αρχές και γνωστοποίησε πως το θέμα ήγειρε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών σε ευρύτερη συζήτηση που είχε με την πρέσβη της Κίνας. Επισήμανε πως η Ελλάδα τονίζει την ανθρωπιστική διάσταση, δηλαδή την κατάσταση της υγείας των ναυτικών και επίσης την περιβαλλοντική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ