ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία

Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σε προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γυμνό της Εύβοιας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα του ΔΕΔΔΗΕ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά. 

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ακούμπησε σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γίνεται λόγος για λάθος χειρισμό στο καλώδιο, που είχε ως συνέπεια το τραγικό δυστύχημα.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, η εταιρεία θα κάνει ό,τι πρέπει, για να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ