ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Τρεις συλλήψεις για το θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία

Εύβοια: Τρεις συλλήψεις για το θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών αντιμετωπίζουν κατά πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Γυμνό της Εύβοιας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα του ΔΕΔΔΗΕ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις προσαγωγές μετά το δυστύχημα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στην προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου, καθώς και της επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας.

Παράλληλα, αναζητούνται στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες, που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη, τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Oι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ακούμπησε σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γίνεται λόγος για λάθος χειρισμό στο καλώδιο, που είχε ως συνέπεια το τραγικό δυστύχημα.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, η εταιρεία θα κάνει ό,τι πρέπει, για να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων.

Ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση στις οικογένειες των τριών εργατών που έχασαν τη ζωή τους συνέπεια ηλεκτροπληξίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Ερέτριας, στην Εύβοια, εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το εργατικό δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ